Безупречна и неотразима през целия ден

Сватбеният ден е най-бурния и изпълнен с емоции празникза една жена. Церемонията и партито продължават цял ден и цяла нощ, а защо не и на сутринта? Но колкото и да се стараете, все се случва от горещината в помещението, от емоциите, от хиладите целувки, които получаваме, от вкусните ястия на масата или просто заради продължителността на празника, грима да се размаже и да придобие доста неугледен вид. Ето няколко малки трика, с помощта на които да запазите безупречния си вид през целия ден и да спечелите възхищението на всички.

 

Основата на лицето е най-важната част от грима. Използвайте матиращ крем, а за равен тен нанесете равномерно по цялото лице фон дьо тен без мазнини. Още по-добре ще е ако фон дьо тена е водоустойчив. Не го напластявайте за да не получите нежелан ефект. Фиксирайте с пудра, също без мазнини. За да не задушите кожата и да се чувствате добре, използвайте качествени продукти, които ще ви гарантират комфорт през цялата вечер. Ако кожата ви се омазнява твърде бързо, от време навреме използвайте попивателни кърпички или обикновени книжни салфетки, за да коригирате излишното лъщене.

 

Червилото се нуждае от най-чести корекции, тъй като новогодишната трапеза е изпълнена с чудесни кулинарни изпълнения и безброй привлекателни напитки. Нанесете много малко количество балсам за устни или основа за червило. Така ще улесните очертаването на устните с молив. Запълнете целите устни с молив, след което попийте остатъка от балсама със салфетка. Изберете дълготрайно червило и го нанесете по целите устни. Попийте отново със салфетка. След това леко напудрете устните с безцветна или прозрачна пудра. Завършете като по целите устни положите щедро с четчица червило. Така ще намалите корекциите по време на партито поне наполовина.

 

За да запазите по-дълго време грима на очите използвайте водоустойчиви продукти, като не забравяте че най-кратко издържат кремообразните сенки и брокатът. Започнете гримирането като леко напудрите кожата около очите. Продават се и специализирани основи за грим, които оптимизират устойчивостта му.  Нанесете молива за очи, след това го покрийте плътно със сенки в същия цвят. Ако нанасяте сенки, не ги напластявайте в гънката на окото. Ако прекалите със сенките, изчеткайте ги леко с четка за пудра и ако е необходимо нанесете отново. Завършете с водоустойчива спирала, и ако искате да придобиете още по-празничен вид, върху черната спирала нанесете и брокатена.

 

Живота на прическата си можете да удължите като използвате стилизиращ продукт за силна фиксация – пяна, вакса, гел, кристали.

 

 

Снимка: Maybelline                                                   Невена Николова - Nikkol

 

{START_COUNTER}