За съблазнително меки устни

 

Гладките и добре изглеждащи устни са едно от тайните женски оръжия. Плътните и сочни устни притежават особено очарование и стил, но те са много нежни и изискват навременни и постоянни грижи. Ако не се грижим редовно за тях, те губят красотата и чара си – стават напукани, сухи и с множество браздички. Студеното време, сухият въздух в затоплените помещения през зимата, както и слънчевите лъчи през лятото увреждат и състаряват преждевре-менно нежната кожа на устните. Ето защо е необходимо да превърнем грижата за тях в неразделна част от ежедневния тоалет.

 

Устните съдържат голямо количество вода, и затова трябва да се овлажняват често. За да не губят влагата си винаги трябва да имат един пласт овлажняващ балсам. Най-добрата ежедневна грижа е хидратиращ балсам с витамини и слънцезащитни филтри. Например хидратиращия балсам със спа ефект на Орифлейм, който има и чудесен екзотичен вкус.

 

Ако устните изпръхват често през зимата, нужен ви е защитен балсам за да ги предпазите – той е по-мазен и пази от студа. Може да съдържа различни масла, восък и други по-плътни вещества, които образуват филм върху устните и по този начин ги предпазват.

 

Ако устните ви са вече увредени от студа или от други вредни фактори, бързо ще ги възстановите с балсам за заздравяване на устните. Например на балсамът Repair на Нивеа.

 

През лятото задължително използвайте балсам със слънцезащитен фактор. Нека факторът не е по-малък от 8 за да има видим ефект.

 

Устните стареят по-бързо от останалата част на лицето – те са специфичен участък, също като околоочния контур. Затова можете отрано да започнете с превантивните мерки срещу стареенето. Създадени са множество балсами и кремове за устните, които съхраняват влагата и младостта в клетките.

 

За да имате по-екзотичен вкус, изберете цветен балсам с плодов или ванилов /шоколадов вкус. Така не само че ще се погрижите съвестно за здравето на устните си, но и ще изглеждате и ухаете чудесно.

 

Някои червила съчетават в себе си цвят и грижа. Но в този случай устните са частично обгрижени. Затова винаги поставяйте първо балсам върху устните, и след това ги оцветете в желания нюанс. Така ще се радвате на нежни и гладки устни години наред.

 

 

                                     Невена Николова - Nikkol

 

{START_COUNTER}