Италианската марка за висша сватбена мода Atelier Aimee стъпва в България

 

  
 http://bridalfashion.bg/images/aimeebride1.jpg     
 Италианската марка за висша сватбена мода Atelier Aimee стъпва в България

 

 

Обичаната от много булки по света италианска марка за висша булчинска мода - Atelier Aimee (от фр.”обичанa”) съвсем скоро ще зарадва и българките.

 

Създадена през 1961 г. от дизайнерката Лучия Заноти, днес роклите на тази марка с богата история в развитието си са истинско изкушение за всяка дама с вкус и стил.

През 1983 г. дизайнерът на модна къща Dior приема предизвикателството да работи с Лучия Заноти и заедно да сътворят няколко много красиви колекции от сватбени рокли. Работят само с естествена коприна в нежни цветове и ръчно изработени цветя от коприна, което и до днес е запазена марка на фирмата.

 

Дизайнерката на Atelier Aimee е много креативна и постоянно търси нови предизвикателства. Затова и започва работа по колекция 1994 заедно с гениалния Джани Версаче. Успехът на фирмата не закъснява и от 2001 г. досега известният театър La Scala поръчва изработката на всички сценични костюми за най-прочутите опери в света, като „Жизел”, „Одета”, „Кармен” и др.

 

През 2008 г фирма Atelier Aimee съвместно с Gucci изработват официалните рокли на повечето холивудски знаменитости на наградите ”Oscar”, а година по-късно фирмата работи по същия проект, но с Dolce & Gabbana.

  

Италианската марка се налага много добре на световния пазар в най-добрите бутици. Тя предлага 3 линии сватбена мода – най-високият клас - Atelier Aimee Montenapoleone, екстравагантната - Eme di Eme и класическата – Pret a Porter Atelier Aimee.

 

Тоалетите на марката се произвеждат във фабриката на фирмата във Верона. Използват се само естествени материи и най-фините аксесоари,  много ръчна работа, а корсетите на роклите се изработват съвместно с дизайнера на прочутата марка за бельо – La Perla.

 

Atelier Aimee е представена в България от Bridal Fashion – агент за нашата страна на световноизвестните марки: Pronovias Fashion Group, My Lady, Enzoani и Maggie Sottero. 

 

  
http://bridalfashion.bg/images/aimeebride2.jpg
 

За контакти: София, ул. „Оборище” 72, тел: 02 944 12 75; www.bridalfashion.bg

bridalfashion@abv.bg

 

Бутикът работи с клиенти след предварително записан час  

{START_COUNTER}