Свеж френски маникюр

Дланите говорят много за човека. Дали гадаете по хилядите линии и гънки, дали преценявате по формата и дължината на пръстите или просто се впечатлявате от добрия им и поддържан вид, то ръцете са един от първите акценти, които привличат погледите ни когато срещаме нови хора.

 

Всички дами несъмнено познават предимствата на френския маникюр – той придава изискан, поддържан и свеж вид на ръцете. Но както при останалите детайли на цялостния тоалет –дрехите, грима, прическите, и при маникюра са актуални разноцветните багри на пролетта. Предлагаме ви една чудесна свежа идея за съчетаване на класическия френски маникюр с ярките тонове на разцъфващата пролет.

 

Най-напред трябва да прецените какви цветове желаете да съчетаете – помогнете си като разгледате гардероба си, лака трябва да с съчетава с някои от вашите тоалети.

 

Набавете си стандартния комплект за френски маникюр – от него ще са ви нужни основата, белият лак, предпазните ленти и топ лакът. Освен това ще са ви необходими и цветни лакове, които да съчетаете по свой вкус.

 

Започнете с нанасянето на основния лак. Изчакайте колкото е нужно за да сте сигурни, че е изсъхнал напълно.

 

Продължете като нанесете цветен лак. Можете да използвате синьо, зелено, розово, оранжево, жълто или лилаво. Няма ограничения за фантазията ви.

 

След като цветният лак е напълно изсъхнал, поставете внимателно предпазните ленти върху свободната част на нокътя и оцветете връхчетата или с бял лак, или с друг цвят, който да хармонира добре с първия.

 

Можете да разнообразите маникюра като нанесете брокат върху свободната част на ноктите или като нарисувате малки орнаменти. Разбира се, през пролетта най-актуалните декорации са флоралните – допълнете френския маникюр с няколко прелестни цветчета и ще бъдете наистина неотразими.

 

Накрая задължително завършете като нанесете безцветен топ лак. Той ще придаде блестящ гланц на ноктите и ще удължи трайността на лака.

Невена Николова - Nikkol

 

{START_COUNTER}